lunes, 2 de mayo de 2016

SÓN REALMENT NECESSARIS ELS DEURES?

Resultado de imagen de niño deberesMolts de mestres donen molta importància als deures i, per això, manen moltíssims d'exercicis a casa als seus alumnes. O si no, també els hi fan endur-se'n les tasques que no han acabat a l'aula.

Si el nin no ho ha entès a l'escola l'explicació i no ha sabut fer la tasca, el que no hem de fer és que els nins s'enduguin les feines a casa. A casa, els qui hauran de fer de mestres són els pares.

Més que això, m'agradaria parlar de la necessitat de fer els deures. Realment, si s'ha fet una bona pràctica a classe, no són necessaris els deures. És per això que hem d'arribar a un nou concepte i a una nova metodologia, on els nins es sentin protagonistes. Ha de ser un aprenentatge molt més vivencial, ja que és així com realment els nins aprenen.

A més, si ens centram amb els nins que tenen un reforç dins l'aula, o que presenten certes dificultats, quina millora els hi feim si els hi manem deures?

A casa tendran les mateixes dificultats per fer les tasques que dins l'aula. Moltes vegades, ni tan sols se'ls hi adapten els deures.
                                                  Resultado de imagen de niño deberes dibujo

També s'ha de pensar que no tots els nins poden comptar amb el suport dels seus pares a l'hora d'ajudar-los a fer els deures. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario