jueves, 5 de mayo de 2016

PROJECTE: ELS LLOCS MÉS FREDS DEL MÓN

Quan vaig arribar a l'aula en la qual realitzaria el pràcticum, els nins estaven fent a l'assignatura de medi un projecte. Jo mai havia fet cap projecte i, realment, no sabia ben bé com es treballava.

L'hora del projecte era d'una hora a la setmana. El títol del projecte és: Els llocs més freds del món. Tot va sorgir mirant un mapa que es trobava a l'aula. Els nins veren com al Pol nord i al Pol Sud hi havia neu i a partir d'aquí sorgiren moltes preguntes sobre aquests llocs, qui hi vivia, els animals que es trobaven, etc.

Els nins duien cada setmana molt de material que havien preparat: murals, presentacions de power point, maquetes... I cada setmana es treballava una cosa nova. Primer de tot es miraven vídeos i s'anaven explicant els nous conceptes.

Vàrem aprendre per què feia fred, els animals que hi havia, què són les aurores boreals, per què feia sis mesos de dia i sis mesos de nit, les muntanyes més altes del món i per què hi feia fred, els icebergs... I moltes coses més. A més de les coses que hi anaven relacionades com per exemple l'eix de la Terra o els moviments que fa.

Després de tot això, el que vàrem preparar va ser una presentació per fer-la davant dels pares. Ja que, darrere un projecte, hi ha molta feina. I volíem mostrar tot el que havien après els nins. Férem un power point amb tota la informació, a més d'un vídeo que recollia totes les imatges del projecte i un photocall on els nins possaven el cap semblant esquimals.


Sense dubte, un projecte és una bona estratègia per fer que els nins s'impliquin. Ja que ells són els qui elegeixen el tema i què és el que volen aprendre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario