lunes, 28 de marzo de 2016

SITUACIONS A L'AULA (VIVÈNCIES)

A l'anterior entrada del bloc, explicava a través de la paràbola, diferents situacions que es poden viure a les escoles. Aquesta vegada el que exposaré són experiències pròpies que he viscut durant les pràctiques de cadascun dels tres conceptes.

                            Resultado de imagen de fachada colegio dibujo

Exclusió: En primer lloc deixar clar que exclusió és “l'acció d'excloure”. És a dir, no participar dins l'aula com la resta de companys.

En el meu cas, han estat nombrosos els moments en els quals els nins han sortit fora de l'aula per anar amb la mestra de suport. Recordem que a la meva aula trobam quatre nins diagnosticats com a NESE i dos que estan pendents de l'informe.

Es va proposar fer un dictat, però com que tres dels nins amb NESE i un que no està diagnosticat encara, encara no tenen molt ben interioritzada l'escriptura i els hi costa molt escriure amb fluïdesa i de manera ràpida, es va optar per l'opció que aquests alumnes anassin amb l'especialista a fer dictat només de paraules, en lloc d'oracions.

Un altre moment en el qual surten tots de l'aula és per practicar la lectura. Cada setmana, una sèrie d'alumnes, no sempre els mateixos, surten de l'aula per anar amb la mestra de suport o bé amb la tutora quan no està amb ells a l'aula. El que fan és practicar la lectura.

D'integració he de dir que no record haver viscut cap situació. És a dir, en cap moment se li ha donat a un nin una altra feina diferent a la qual estan fent la resta dels seus companys.

Resultado de imagen de clase dibujo animadoEl que s'ha fet ha estat adaptar la feina que fan els seus companys. Per exemple, durant una prova, en lloc de descriure mitjançant oracions una imatge, ells tan sols ho havien de fer mitjançant paraules dels objectes que hi veien. I també, a un dictat, escriure només una paraula determinada. En aquest cas ho consider més inclusió que integració. Ja que la feina és la mateixa, però adaptada.

A mesura que vagin passant les setmanes, aniré afegint nova informació sobre diferents experiències sobre el tema.










Exclusió. (s.d). En Diccionari de la llengua catalana (2a ed). Recuperat de http://dlc.iec.cat/results.asp?txtEntrada=exclusi%F3&operEntrada=0

No hay comentarios:

Publicar un comentario