martes, 15 de marzo de 2016

QUI FA MÉS FEINA A CASA?

Resultado de imagen de deberes dibujoAquest post va relacionat amb el post anterior sobre la normativa vigent. Em centraré amb un tema que no vaig tractar i que realment és el que vivim o hem viscut tots: Els deures.

L'altre vespre vaig veure el programa de “Cintora, a pie de calle: Malditos deberes”. És un programa que reflexionava sobre la situació actual d'Espanya amb l'educació. Durant l'emissió, anaven parlant diferents mestres i donaven la seva opinió, aportaven idees, explicaven la seva manera de fer feina...

Varen emetre un vídeo que ja havia vist anteriorment. Es tracta d'un experiment, en el qual es basa amb unes entrevistes a persones sobre l'horari de feina, les hores que hi dediquen després, les vacances, etc. L'entrevistador, però, no surt en cap imatge, ja que les preguntes es realitzen mitjançant un ordenador.

L'entrevistador afirma que ell hi dedica moltes hores a fer feina i també a casa, caps de setmana i vacances incloses i que no es pot negar a fer la feina. Després de la conversa, es demana qui pensen que està darrere aquestes paraules, però ningú encerta.

Qui es trobava a darrera era un alumne.



Resultado de imagen de niños jugando en el parque dibujoMoltes vegades no pensam que els infants, són això, infants. Que després de les 8 hores diàries que estan a l'escola, on han d'estar asseguts i fent feina, quan surten i estan en el seu moment d'esplai, s'han de tornar a posar unes hores més a fer la feina extra que se'ls hi ha donat. Les vacances i els caps de setmana, encara se'ls hi dóna més feina perquè, teòricament, disposen de més temps lliure.


El que hauríem de canviar és la metodologia que empram. Si un alumne ja ha estat aprenent coneixements dins l'aula durant tot el dia, no és necessari que torni a fer la feina a casa per interioritzar els conceptes. Hem de fer que els alumnes tornin a casa amb nous coneixements i que no s'hagin d'aprendre de nou la lliçó.




Bailen, E. (2015). El experimento sobre horarios laborales que te va a sorprender [Vídeo]. Recuperat de https://www.youtube.com/watch?v=sCsTirDBv7Y

No hay comentarios:

Publicar un comentario