jueves, 14 de abril de 2016

LES TIC A L'AULA


Si canvia la societat, l'escola ha de ser la principal que també canvii amb aquesta societat. I més, amb els nins, que són els primers que reben el canvi.

És un fet que avui en dia trobam les TIC a qualsevol àmbit. Un d'ells és l'àmbit escolar.

Els nins viuen pràcticament envoltats de tecnologia i, tots ells, saben manejar aquesta tecnologia. El primer de tot que hem de tenir present des de l'escola és que tot i així, no hem de deixar passar que als nins se'ls ha d'ensenyar a manejar les noves tecnologies i a cercar per internet. No sols els podem deixar donar un ordinador, també els hi hem de mostrar aplicacions útils, a més de saber descartar i contrastar informació quan fan una recerca.

Resultado de imagen de tic a l'aulaPer poder arribar a això, el primer de tot que necessitam és que els mateixos professors siguin competents en aquest àmbit. És un fet que les TIC ja s'han implantat en la nostra societat i que per tant, ens hem d'anar actualitzant per poder-les implantar a l'aula.

Hem de veure en les TIC com una ajuda molt útil per emprar a l'aula. A més que ens permet un gran ventall de possibilitats d'aplicació a l'aula. Les TIC a més ens acosta a aquesta aula inclusiva, ja que qualsevol nin pot tenir accés a les TIC. També ens permet adaptar-nos a les necessitats de cada nin.

Hi ha moltes escoles les quals han substituït els llibres per les noves tecnologies. Per poder arribar a això, però, es necessita molta preparació. En canvi, hi ha moltes escoles que sí que han implantat noves tecnologies com pissarres digitals, però que únicament les utilitzen per fer exactament el mateix que amb una pissarra ordinària.
                                          Resultado de imagen de tic niños


Hem de veure el potencial que tenen les noves tecnologies a l'aula i totes les solucions que ens pot plantejar per resoldre una situació. A més de convertir-se en una ajuda per als nins. Com per exemple, aquells nins que tenen dificultats de parla, d'escriptura, i de qualsevol altre tipus. Així com amb els nins d'altes capacitats, ja que en tot moment es pot anar cercant i adaptant per arribar al nivell dels nins.

No hay comentarios:

Publicar un comentario