lunes, 25 de abril de 2016

REFLEXIÓ TEMA 3. INTERVENCIÓ A NIVELL DE CENTRE

Quan arriba un nou membre a la família, sempre es viuen moment de canvis. Però quan aquest nou membre, presenta dificultats, sempre suposa un canvi major. Tota la família ha d'estar unida.

La tasca dels mestres és estar allà per donar el suport a les famílies i donar-los resposta a tot allò que vulguin saber.

Hem de tenir en compte que sempre que una família obtengui respostes i sàpiga com afrontar aquests nous canvis que els esperen, la resposta davant l'infant, i per tant, la resposta d'aquest, serà millor.

No sòls hem de treballar la normalització del nin dins la família, sinó també dins l'aula. Els nins passen aproximadament cinc hores diàries a les aules amb la resta dels seus companys. El que hem de treballar són les relacions socials de l'aula.
                                    Resultado de imagen de niños con necesidades jugando
Ho podem fer a partir de dinàmiques de grup que fan que tots els companys es relacionin i, d'aquesta manera, tots els integrants del grup són un més.

És molt important treballar la cohesió grupal en qualsevol aula, però, sobretot quan tenim nins amb dificultats. Ajudarà a què la resta els vegi com un més i es sentin totalment integrats en el grup.

Resultado de imagen de profesores y niños

A més de tot això, és molt important el suport que se'ls dóna a l'aula. És important la normalització del suport i executar-lo dins l'aula. A més, de què tots els nins facin la mateixa activitat, adaptada sempre al seu nivell. 

1 comentario: